18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Mléčná polévka

Název Množství a jednotka
brambory 3 ks
mléko 3/4 l
sůl
kmín
vejce 1 ks

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)


Mléčná polévka s brambory místo strouhání nám chutná více.



Postup
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby byly brambory ponořené, jen asi centimetr nad ně, osolíme lžičkou soli, přidáme zarovnanou lžičku drceného kmínu a uvaříme doměkka. Přilijeme mléko - asi 3/4 litru , přivedeme k varu a můžeme podávat. Do polévky můžeme rozmíchat vajíčko.


 


RECEPTY

Brokolicová bábovka

Postup: Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě (1 lžička soli na 1 l... zobrazit recept

RECEPTY

Bešamel

Postup: Bešamel tvoří základ téměř každé smetanové omáčky. Připravíme si máslo, hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Pekařská polévka

Postup: Uvaříme si hovězí polévku nebo vývar z kostí. V misce utřeme máslo s vejcem,... zobrazit recept

RECEPTY

Stříkané sněhové rohlíčky

Postup: Bílky s krupicovým cukrem ušleháme nad parou, odstavíme, lehce vmícháme mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkový betlém a svícínky

Postup: V hrnci rozpustíme 1 lžíci tuku a vody a přidáme med. Do mísy dáme mouku, cukr,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...